LULE NEWSOFFICIAL ACERBIS
ΤΗΛ: 2109644079-6988055329
Γούναρη 131 & Ιθάκης 18, Άνω Γλυφάδα, Αθήνα-Ελλάδα

ΝΤΥΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ- ΜΕ ACERBIS!

Μικρές συμβουλές από την ACERBIS !

Όταν οδηγείτε μηχανή δεν πρέπει να σας απασχολεί μόνον η οδική ασφάλεια, αλλά και οι κίνδυνοι που απειλούν την υγεία σας, ιδιαίτερα όταν το σώμα σας είναι περισσότερο εκτεθειμένο στις χαμηλές θερμοκρασίες και στις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Το σωστό ντύσιμο είναι σημαντικό για δύο πολύ σοβαρούς λόγους α) προστατεύει το σώμα σας σε περίπτωση ατυχήματος και β) προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες.
Φροντίστε τα ρούχα σας να καλύπτουν πλήρως τα χέρια και τα πόδια σας.
Τα κατάλληλα ρούχα και οι μπότες σε περίπτωση που σας συμβεί κάποιο ατύχημα θα προστατεύσουν το σώμα σας, καθώς αντέχουν καλύτερα στην άσφαλτο απΆ ό,τι λ.χ. τα γυμνά γόνατα και οι αγκώνες σας. Προτιμήστε τα δερμάτινα ρούχα, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη προστασία σε περίπτωση τραυματισμού.
Καλό είναι να φοράτε πάντα κάποιο αντιανεμικό μπουφάν, ακόμη και αν η μέρα είναι ζεστή.
Το χειμώνα καλό είναι να φοράτε ισοθερμικές φανέλες, οι οποίες διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα τη θερμοκρασία του σώματος.
Αγοράστε ειδική στολή προστασίας
Δεν είναι δυνατόν να είστε λάτρεις της μηχανής και να μη διαθέτετε ειδική στολή. Στα καταστήματα που έχουν είδη για μηχανές μπορείτε να βρείτε τις ειδικές στολές που θα προστατεύσουν το σώμα σας από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και από τα ατυχήματα. Οι στολές αυτές έχουν ειδικές επενδύσεις στα ευαίσθητα σημεία του σώματός σας (κλειδώσεις, γόνατα, αγκώνες) και σας προστατεύουν πολύ καλά σε σχέση με τα απλά ρούχα. Υπάρχουν μάλιστα ειδικές στολές που μπορούν να φορεθούν άνετα τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Πότε να μην οδηγείτε
Όταν αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι.
Αν έχετε πιει αλκοόλ.
Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς. Ειδικά αν υπάρχει παγετός στο δρόμο.
Αν λαμβάνετε φάρμακα που φέρνουν υπνηλία ή μειώνουν τα αντανακλαστικά σας.
Προμηθευτείτε το κατάλληλο κράνος
Τα μη εγκεκριμένα κράνη είναι επικίνδυνα για τους αναβάτες. Κάθε κράνος, σύμφωνα με την ΕΛΠΑ, πρέπει να είναι εγκεκριμένο και να φέρει απαραίτητα την έγκριση της Ε.Ε. και τον κωδικό της χώρας. Κάθε κράνος πρέπει να επιλέγεται στο σωστό μέγεθος και να εφαρμόζει απόλυτα στο κεφάλι σας, χωρίς να αφήνει μεγάλο διάκενο. Tο κράνος πρέπει να είναι πάντα καλά δεμένο στην κάτω γνάθο. Για όσους δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν κράνη “κλειστού τύπου”, στην αγορά θα βρείτε και εγκεκριμένα κράνη “ανοικτού τύπου”. Σύμφωνα με την ΕΛΠΑ, η χρήση του κράνους μπορεί να μειώσει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα και να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό τις επιπτώσεις των ατυχημάτων.

Η ACERBIS είναι σε θέση να σας προσφέρει όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα που χρειάζεστε για την οδήγησή σας με τη μηχανή!
Για παραπάνω πληροφορίες απευθυνθείτε στην εταιρεία μας.
sportitalia.gr

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Leonardo Curatolo, Αθήνα 04/06/2020