LULE NEWSOFFICIAL ACERBIS
ΤΗΛ: 2109644079-6988055329
Γούναρη 131 & Ιθάκης 18, Άνω Γλυφάδα, Αθήνα-Ελλάδα

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ 2017 -14 ΜΑΙΟΥ

FEDERATION OF OLYMPIA -ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΊΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

50 χιλιόμετρα για την Εκεχειρία και την Ειρήνη
από την Ήλιδα στην Ολυμπία

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 για δεύτερη χρονιά, «Ο Δρόμος της Εκεχειρίας» από την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία, επάνω στην «Οικοτουριστική διαδρομή Ήλιδας – Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας», προκειμένου να σταλεί το πανανθρώπινο μήνυμα της Ειρήνης που προκύπτει μέσω της Εκεχειρίας.
Δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό συγκεντρώθηκαν στις 5.45 το πρωί στο παλιό Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας εκεί που ξεκίνησαν όλα, για την Αρχαία Ολυμπία, εκεί που καταλήγουν όλα, διανύοντας μία απόσταση 49.8 χιλιομέτρων.

Στην τελετή λήξης και απονομής μεταλλίων στους δρομείς παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμης Κοτζιάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος,
η κα ¶ννα Καραμανλή βουλευτής και τομεάρχης πολιτισμού και αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρ. βουλευτής κ. Γιώργος Κοντογιάννης, ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Δεββές, ο υπεύθυνος πολιτιστικών της UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Βασίλης Μόσχου, δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί φορείς.

Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή για τον Δήμο Ήλιδας να συμμετέχει ενεργά ως συνδιοργανωτής στο Δρόμο της Εκεχειρίας και τόνισε ότι:
«Είναι στο χέρι μας να μην τα παρατήσουμε και να συνεχίσουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της Εκεχειρίας σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου». Η Ιερή Εκεχειρία περισσότερο από κάθε άλλη φορά θα πρέπει να είναι κορυφαία πράξη ευθύνης. Έννοια που αφήνεις στην άκρη το εγώ και βγάζει στην επιφάνεια το εμείς, μέσω της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθε και μέσω του αθλητικού ιδεώδες. Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στη εφετινή διοργάνωση, μαζί και τους δεκάδες εθελοντές χάρη στους οποίους και φέτος το αποτέλεσμα θα έχει θετικό πρόσημο. Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δεκάδες αθλητές που για ακόμα μία χρονιά αποφάσισαν να δηλώσουν παρών σε αυτή τη δύσκολη και επίπονη ορεινή διαδρομή, η οποία ενώνει τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, την Ήλιδας με τον ιερό τόπο τέλεσης την Ολυμπία. Ο Δήμος Ήλιδας στηρίζει και θα στηρίζει όλες τις προσπάθειες για την αναβίωση του ιστορικού θεσμού της Εκεχειρίας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η θεσμοθέτηση του Δρόμου Εκεχειρίας φαίνεται να λαμβάνει σάρκα και οστά».


Ο Δρόμος Εκεχειρίας τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, διοργανώθηκε από τη «Συμπολιτεία Ολυμπίας» και συνδιοργώθηκε με τους Δήμους Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, με Συνεργαζόμενους Φορείς υποστήριξης Υπ. Εθνικής ¶μυνας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμο Σπάρτης, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με Θεσμικούς Φορείς υποστήριξης την ΕΘΝΟΑ, Ίδρυμα Γρηγόρη Λαμπράκη, Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων, τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής, με την τεχνική υποστήριξη του ΑΣΑΕΔ, την στήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, του BEST, του runningnews.gr, του OVI MAGAΖINE, του apopseis.gr, του agreekadventure.gr, Greekteachers και όλων των τοπικών ΜΜΕ της Ηλείας.
Καταλυτικός ήταν ο ρόλος στη σωστή διοργάνωση του «Δρόμου της Εκεχειρίας» και τους ευχαριστούμε θερμά της Ελληνικής Αστυνομίας και των Τμημάτων της Τροχαίας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας, των δεκάδων εθελοντών, των Χορηγών που τον στήριξαν:

LΕGEA, ΟΠΑΠ, Εθνική Ασφαλιστική, AUTOUNIT-Ν. Πουλάκης ΑΕΒΕ, λουξ, ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας, ΠΙΚ Κινινής, Κτήμα Μερκούρη, super market Τερζής, ΗΛΒΙΓΑΛ Καλομοίρης, Fargeco hellas, και τον κάθε πολίτη της Ηλείας για την προσφορά του προς του αθλητές.

Συγχαρητήρια για την σπουδαία διοργάνωση!
Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Curatolo Leonardo, ATENE 16/5/2017